Zamówienia złożone do godz. 12:00 wysyłamy tego samego dnia.
Wszyscy jedzą naleśniki. Książka z przepisami.

Wszyscy jedzą naleśniki. Książka z przepisami


Autor 2: Agata Loth-Ignaciuk
Oprawa: Twarda
Liczba stron: 52
Format: 19 x 21,5
ISBN: 978-83-933886-2-2
Wiek: 5+
Wydawnictwo: Druganoga

 

26,25 zł
35,00 zł
Zniżka 25%
Ilość

Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych.

Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że wszyscy jedzą naleśniki! 

Książka składa się z dwóch części:

  • w pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Czytelnicy mogą się dowiedzieć co działo się z mlekiem zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę.
  • w drugiej części znajdziecie 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków świata.

PREMIERA:

Książka pojawiła się na księgarnianych półkach 19 kwietnia 2019 r.

NAGRODY:

3 nagroda Gourmand Cook Book Awards 2020 w kategorii książka kucharska dla dzieci

RECENZJE:

Czytelnicze podwórko

Bajkochłonka

Kawa z literami

Zaczarowane czytanie

Jakbug

Biblioteka młodego człowieka

: 201906
: 266 Przedmioty

Opis

Autor
Rozala Bisek-Szladowska
Autor 2
Agata Loth-Ignaciuk
Ilustracje
Agata Loth-Ignaciuk
Oprawa
Twarda
Liczba stron
52
Format
19 x 21,5
Wydawca
Druganoga
ISBN
978-83-933886-2-2
Wiek
5+
Nowy

Zobacz także

Inne produkty w tej samej kategorii

   

Klienci, którzy kupili ten produkt